dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Haldor Topsøe-teknologi skal fange CO2 i Canada

Det amerikanske selskab Air Products har valgt Haldor Topsøe teknologi til at indfage CO2 fra et nyt produktionsanlæg af blå brint i Canada.
27. JUL 2021 10.15

Haldor Topsøes "SynCOR-teknologi" skal fra 2024 indfange CO2 fra den amerikanske gasvirksomhed Air Products nye produktionsanlæg til fremstilling af blå brint. Brintanlægget skal opstilles i Edmonton i delstaten Alberta i Canada.

Ifølge Haldor Topsøe gør deres SynCOR-teknologi det muligt at indfange 95 pct. af CO2-emissionerne fra produktionen af blå brint, der fremstilles af naturgas og dermed ikke er CO2-frit. 

- Vi er stolte af samarbejdet med Air Products, og at vores SynCOR-teknologi skal spille en central rolle i deres udledningsneutrale brintprojekt. Denne ordre er ikke kun et bevis på, at vi kan levere effektive brintløsninger. Det er også et vidnesbyrd om vores evne til at nå vores vision om at blive verdensførende inden for CO2-reduktionsteknologier inden 2024, siger Amy Hebert, der er CCO hos Topsøe.

Haldor Topsøe har ikke oplyst, hvor mange penge Air Products betaler for at benytte SynCOR-teknologien. 

Air Products' brintfabrik i Edmonton er en del af selskabets ambitioner om at nå en daglig produktion af brint på over 1.500 ton og indfange mere end tre mio. ton CO2 alene i delstaten Alberta. 

Canada har som land et mål om at opnå CO2-neutralitet inden 2050.  

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet