DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Haldor Topsøe styrker satsning på grøn brint med ny afdeling

KORT NYT2. JUN 2021 9.23

Haldor Topsøe vil være en førende spiller på det kommende marked for grøn brint og lancerer derfor en ny afdeling dedikeret til grøn brint. Til at stå i spidsen for den nye afdeling, har Haldor Topsøe ansat Chokri Mousaoui, der samtidig bliver en del af bestyrelsen som Executive Vice President. 

Chokri Mousaoui har tidligere været med til at grundlægge Eternalsun Spire i Holland og har siden også rådgivet den hollandske regering på forskning og innovation, ligesom han har arbejdet med at omstille Rotterdam til en bæredygtig by og havn. 

Haldor Topsøe har i forvejen sat gang i en række brint- og ammoniak-projekter – heriblandt et fælles projekt med Nel, et 100 MW-projekt med amerikanske Aquamarine, et PtX-anlæg ved Lemvig sammen med Skovgaard Invest og Vestas, ligesom Haldor Topsøe er partnere i de første to faser af det stort anlagte Green Fuels-projekt i København. Green Fuels for Denmark skal opføres i tre faser af henholdsvis 10 MW, 250 MW og tilsidst 1.300 MW i samlet elektrolysekapacitet. Bag projektet står et partnerskab bestående af A.P. Møller - Mærsk, DSV Panalpina, DFDS, SAS, Københavns Lufthavne og Ørsted.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet