DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Greenpeace taber sag om Norges olieplaner

Greenpeace og Nature & Youth anlagde sag an mod Norges regering for deres planer om nye olie og gas udnersøgelser. Retten afviser dog anklagerne, da undersøgelserne ikke nødvendigvis føre til boringer.
5. FEB 2020 7.44

Miljøorganisationerne Greenpeace og Nature and Youth har tabt deres retssag mod Norges regering i et forsøg på at bremse planerne om yderligere olieboringer i Arktis. Det skriver Safety4Sea. 

Dermed er der sat et nyt punktum i den verserende sag mellem organisationerne og Norges regering, som går helt tilbage til efteråret 2017. Greenpeace har ført sagen frem som 'The People vs Arctic Oil', siden Norges regering gav nye tilladelser til olieboringer i sommeren 2016, som blev givet til Statoil, Chevron, Lukoil og ti andre olieselskaber. 

Her argumenterede Greenpeace og Nature and Youth for, at disse nye tillladelser var i strid med Norges egne forpligtigelser i forhold til Parisaftalen fra 2015, ligesom det kunne være i strid med den norske grundlov, hvor det står at 'alle mennesker har ret til et miljø, som gavner helbredet, og til en natur, hvis produktionsevne og mangfoldighed bevares. Der skal disponeres over naturens ressourcer ud fra langsigtede og grundige betragtninger, som sikrer denne ret også for fremtidens generationer'.

Men retten argumenterede i sin dom med, at olieundersøgelser ikke nødvendigvis vil føre til nye olieboringer, ligesom at det dermed ikke nødvendigvis medfører yderligere udledning af CO2

Retten tilføjede, at der kunne komme nye overvejelser til, hvis nye olie- eller gasfelter skulle blive opdaget.

esl 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet