DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Andrew McConnell, Greenpeace

Greenpeace-aktivister svømmer ud til olieplatform i Nordsøen

Greenpeace-aktivister svømmede tirsdag morgen ud til Danmarks ældste olieplatform Dan Bravo-platformen i Nordsøen i en protest mod Danmarks olieudvinding.
18. AUG 2020 8.49

Tirsdag morgen svømmede fire Greenpeace-aktivister ud til Dan Bravo-platformen, Danmarks ældste olieplatform. Det gjorde de i en aktion mod den danske olieproduktion og den ottende udbudsrunde, oplyser Greenpeace i en pressemeddelese. 

Aktionen blev delvist vist i et livestream på Facebook, inden de fire Greenpeace-aktivister gav sig ud på en 500 meter lang svømmetur i Nordsøen fra Greenpeace-skibet Rainbow Warrior og ud på oleiplatformen Dan Bravo.

Dan Bravo er Danmarks ældste olieplatform, hvorfra den første olie blev hevet op fra Nordsøen i 1972 og ligger godt 210 kilometer ude i Nordsøen.

- Jeg svømmer i dag for at vise politikerne, at jeg og mange andre ikke mener, Danmark kan sole sig i at være et grønt foregangsland, hvis vi ikke er modige nok til vise vejen og stoppe med at lede efter nye fossile brændsler, udtaler 21-årige Ida Marie Olsen, der er en af de fire aktivister, der deltager i aktionen.

- Danmark har lige nu en enestående chance for at gå fra at være en del af problemet til at blive en del af løsningen. Ved at sige nej til ny oliejagt kan et af verdens rigeste lande sende et kraftigt signal til omverdenen om, at vi tager Parisaftalen alvorligt og respekterer klimavidenskaben, siger kampagneleder for hav og olie, Sune Scheller, der følger aktivisterne fra Rainbow Warrior. 

Regeringen har endnu ikke taget et beslutning vedrørende, hvorvidt man skal igangsætte den ottende udbudsrunde for Nordsøen. Regeringens støttepartier og Klimarådet har alle rådet regeringen til at aflyse udbudsrunden. Klimaminister Dan Jørgensen (S) udskød beslutningen tilbage i januar. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet