Green Power Denmark:
Gode takter i udspil om grøn skattereform

Det er vigtigt med en CO2-afgift til at drive udfasningen af fossile brændsler og fremme grøn elektrificering af Danmark, mener Green Power Denmark, der dog savner fokus på udviklingen af nye grønne brændstoffer.
20. APR 2022 15.51

En ensartet CO2-afgift på 750 kr. plus en CO2-kvote. Det er modellen, hvormed regeringen lægger op til en CO2-afgift i et udspil til en grøn skattereform, der netop er offentliggjort.

Erhvervsorganisationen Green Power Denmark hilser udspillet velkomment og glæder sig over at udmeldingen om en CO2-afgift skaber økonomisk klarhed for både borgere og virksomheder.

– Det er godt, at regeringen nu vil sætte et klart prismærke på, hvad det skal koste at udlede den klimaskadelige CO2 – nu og i mange år fremover. Vi skal væk med de fossile brændsler, både fordi klimaet har brug for det, og fordi vi skal gøre os fri af russisk gas. Det kræver, at virksomheder og forbrugere omstiller sig hurtigst muligt. Og derfor skal vi have klarhed nu, siger Martin Ingerslev, chefkonsulent i Green Power Denmark.

Vil have fart på forhandlingerne

Organisationen håber, at en afgift vil kunne accelerere den grønne omstilling via en elektrificering med grøn strøm.

– Alle er enige om, at grøn strøm er svaret på både klimakrisen og den sikkerhedspolitiske krise, vi står i. Danmark har ressourcerne til at producere masser af grøn strøm til en elektrificeret fremtid, og den skal vi fremme. En CO2-afgift er med til at skubbe på elektrificeringen, for den sender et klart signal om, at grønt skal være billigere end sort, siger Martin Ingerslev.

Green Power Denmark roser desuden et forslag fra regeringen om at etablere en klimafond, der skal reducere virksomhedernes omstillingsomkostninger, så danske virksomheder ikke bliver dårligere stillet en konkurrenter i udlandet.

– Nu opfordrer Green Power Denmark Christiansborg til hurtigst muligt at sætte sig til forhandlingsbordet og blive enige. En grøn skattereform er én af grundpillerne i den grønne omstilling: Jo hurtigere den ligger fast – jo hurtigere kan vi omstille til grønt billigst muligt, siger Martin Ingerslev.

amp