dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

God søgning til maritime uddannelser

De maritime uddannelser opnår det næsthøjeste antal optagne nogensinde.
28. JUL 2021 14.00

De maritime uddannelsesinstitutionerne SIMAC, MARTEC og landets øvrige tre maskinmesterskoler kan til september byde velkommen til 845 nye studerende. Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det er blot femten studerende færre end sidste år, som var et rekordår. 

- Interessen for de maritime uddannelser er fortsat enorm høj, og vi er stolte af det arbejde som både uddannelsesstederne, rederierne, World Careers, og vi gør. Det er alt sammen med til, at vi får udbredt kendskabet til hele branchen, samt får fortalt om alle de muligheder som følger med ved at vælge et job til søs. Det er dejligt at se, at det virker, siger Anne Windfeldt Trolle. 

I alt er 67.425 ansøgere blevet optaget på en videregående uddannelse. Sammenlignet med rekordåret 2020 er optagelsen faldet i 2021 med 3 pct., og det er ingen overraskelse. 

Folketingets partier indgik sidste år en aftale om at oprette ekstra studiepladser på baggrund af COVID-19-krisen. Der blev oprettet ca. 4.000 ekstra studiepladser i 2020 og ca. 2.000 ekstra i år, skriver Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det er derfor helt naturligt, at antallet af optagne er faldet lidt igen - også på de maritime uddannelser.

Den offentliggjorte oversigt tæller kun uddannelser, der er omfattet af Den Koordinerede Tilmelding. De resterende konventionelle maritimeuddannelser forventer først at give svar til ansøgere senere på sommeren.  

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet