DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Efter næsten et års pause kan Gazprom igen genoptage arbejdet med Nord Stream 2.
Foto: Thomas Eugster, Nord Stream 2

Gazprom genoptager arbejdet på Nord Stream 2

USA har forsøgt så vidt muligt at bremse anlæggelsen af Nord Stream 2 med sanktioner, men nu ser det ud til, at Gazprom har fundet en vej rundt om sanktionerne.
2. DEC 2020 11.24

I godt et år har arbejdet med Nord Stream 2 ligget mere eller mindre hen. Særligt amerikanske sanktioner har været rettet mod havne, skibe og virksomheder, som har arbejdet på projektet, og sanktionerne har i høj grad afskræmt en række virksomheder fra at arbjede på projektet.

Gazprom er dog klar til igen at genoptage arbejdet med Nord Stream fra 5. december, oplyser Gazprom til nyhedsberauet DPA. 

Allseas måtte sidste år i december suspendere sit arbejde med anlæggelsen af gasledningen til Nord Stream 2 i Østersøen på grund af sanktionerne.

Siden har Gazprom haft problemer med at finde et skib, der kunne færdiggøre arbejdet, da amerikanske sanktioner har været rettet mod forsikringsselskaber, som kunne forsikre skibene - og dermed har skibene ikke kunne blive forsikret, hvis de skulle arbejde med Gazprom. 

Nu ser det dog ud til, at Gazprom har fundet et skib, der er villig til at arbejde på gasledningen. Ifølge tyske myndigheder, vil Gazprom bruge det russiske skib Akademik Cherskiy.

Akademik Cherskiy befinder sig lige nu ud for den russiske enklave Kaliningrad, hvor skibet ellers har lagt til havnen i Mukran i Tyskland. 

Godt 94 pct. af arbejdet med Nord Stream 2 er allerede færdiggjort. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet