DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fuldskala CO2-fangst rykker et stort skridt nærmere ARC

Amager Ressourcecenter og Copenhagen Malmö Ports fælles projekt for et fuldskala CO2-fangstanlæg er blandt de sidste 70 ansøgere til EU's Innovationsfond. EU-støtte vil være stort skridt mod at realisere projektet.
29. MAR 2021 13.12

Først var der 311 projekter, nu er der 70. De mange projekter søger alle støtte fra EU's Innovationsfond. Med blandt de sidste 70 projekter er Amager Ressourcecenter (ARC) og Copenhagen Malmö Ports (CMP) fælles CO2-fangstanlæg. ARC og CMP søger om at få op mod 120 mio. euro til et fuldskala anlæg.

- Vi er der ikke endnu, men udmeldingen og anerkendelsen fra EU er et afgørende og vigtigt skridt for at komme videre med CO2-fangst i stor skala på ARC, siger ARC's direktør, Jacob H. Simonsen. 

Med EU-støtten i ryggen sigter ARC efter at kunne fange 500.000 tongs CO2 årligt fra udledningen, som derefter skal transporteres ud fra CMP's havn til en lagringsfacilitet i undergrunden i fx Nordsøen. 

- Hvis vi lykkes med den her ansøgning, er vi et stort skridt tættere på at bidrage gevaldigt til både Københavns og regeringens klimamål. Det kræver dog også national opbakning, så vi afventer med stor interesse regeringens nationale strategi for CO2-fangst og -lagring inden sommerferien, siger Jacob H. Simonsen.

Den indfangede CO2 skal ikke blot lagres i undergrunden, men skal også bruges i PtX-processer og omdannes til grønne brændstoffer. 

ARC og CMP får endelig afklaring på sin ansøgning til EU's Innovationsfond i slutningen af 2021. 

esl
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet