DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Forurening fra olie- og gasindustrien kan være værre end forventet

Et nyt studie vurderer, at den menneskeskabte udledning af metangas kan have været undervurdereret med op til 40 pct.
27. FEB 2020 8.44

Olie- og gasindustrien kan have haft en større effekt på klimaet, end hvad man har vurderet indtil nu. Sådan lyder konklusionen hvertfald i et nyt studie i Nature

Ifølge studiet har man målt udledningen af fossil metan forkert og har krediteret den fossile udledning for lidt, hvorfor man derfor skal revurdere metanudledningen med mellem 25 og 40 pct., lyder det i studiet. 

Tidligere har metanudledning fra landbrug været tilskrevet en større udledning, som der nu bliver sat spørgsmålstegn ved, ligesom der også bliver sat spørgsmålstegn ved, hvor stor en del af den målte metan, der har naturlige årsager eller skyldes afbrænding af fossile brændstoffer. 

I forlængelse af studiet opfordrer Benjamin Hmiel, en af forfatterne, til at man introducerer mere strikse krav i forhold til måling og udledning af metan, skriver the Guardian.

Det er ikke det første studie, som sætter spørgsmåltegn ved industriens udledninger af metan. The Guardian henviser til et studie fra Science Mag, som vurderede, at udledningen af metan kan være op til 60 pct. højere fra amerikanske olie- og gas producenter, end hvad de har oplyst til Environmental Protection Agency.

esl

  

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet