DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Flere danske virksomheder snydt med klimakreditter

KORT NYT4. FEB 2020 10.40

Både den danske stat og syv selskaber, heriblandt Aalborg Portland, Thomas Cook Scandinavia og TripleNine, har brugt stært kritiserede klimakreditter fra Ukraine i deres klimaregnskab, skriver Politiken, der kan afsløre, hvordan der er blev snydt med 'fupbesparelser' for kul i Donbass-regionen. 

- Essensen i den konkrete sag er jo, at man åbenbart ikke har kunnet stole på de ukrainske myndigheders evne eller vilje til at føre effektiv kontrol med klimaeffekten af projektet. Det er vigtigere, at borgere og virksomheder allerede nu revurderer deres brug af klimakreditter, i lyset af at mange af dem tilsyneladende er rent fup. Og at den danske stat på internationalt plan kæmper for en stram regulering af markedet for klimakreditter, siger økonomiprofessor Peter Birch Sørensen til Politiken.

Tidligere har Politiken også afsløret, at Ørsted er blevet snydt med klimakreditter. Før afsløringerne havde Ørsted stoppet med brug af klimakompensationen. I sin seneste strategi for at blive helt CO2-neutral afviser Ørsted dog ikke mulighed for, at klimakreditter kan indgå i besparelserne. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet