dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Farvel til Shell og velkommen til Crossbridge Energy Fredericia
Shell forlader Danmark med salget af sit raffinaderi i Fredericia.
Foto: Michael Drost-Hansen, Ritzau Scanpix

Farvel til Shell og velkommen til Crossbridge Energy Fredericia

Skiltene er skiftet ud på raffinaderiet i Fredericia, efter Shell har forladt Danmark. Raffinaderiet overtages af Postlane Partners og skifter navn til Crossbridge Energy Fredericia.
1. JUL 2021 15.09

Det har været længe undervajs, men 1. juli blev skiltene skiftet på raffinaderiet i Fredericia. Farvel til Shell og velkommen til det nye Crossbridge Energy Fredericia. 

Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia vil efter ejerskitet arbejde med nye muligheder for udvikling af produktionen. Det kan eksempelvis være genbrug af overskudsolie og dermed en grønnere raffinering, planer om at udvikle raffinaderiets muligheder for co-processing af vedvarende råmaterialer samt undersøge mulighederne for produktion af avancerede biobrændstoffer.

Allerede i dag er raffinaderiet i Fredericia verdens tredjemest energieffektive raffinaderi og nummer et i Europa. Således er det blandt andet Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarme og leverer, hvad der svarer til mere end 23.000 almindelige husstandes årlige forbrug af fjernvarme – produceret ved at nyttiggøre overskudsvarme fra produktionen i stedet for at lade det gå til spilde.

Raffinaderiet har endvidere allerede udført pilottests indenfor co-processing og er derfor i december 2020 blevet certificeret til at kunne raffinere bio-olieprodukter fra bunden i det eksisterende raffinaderianlæg fremfor at skulle tilføre biokomponenter efterfølgende.

Nye ejere og velkendt chef

Crossbridge Energy Fredericia ejes af Postlane Partners, som blev stiftet i januar 2016 og har hovedkontor i Stamford USA og underafdelinger i Houston, Odessa, Fort Wayne og Calgary, Bordeaux i Frankrig, samt nu i Fredericia og København.

Shell og Postlane Partners indgik tilbage i januar et salgsaftale for raffinaderiet. Med salget forlader Shell helt Danmark. 

De omkring 250 personer, der var ansat hos Dansk Shell, fortsætter under det nye ejerskab.

- Det var på en måde vemodigt, men også i en rigtig fin stemning. Nogle kolleger har været hos Shell i 30-40 år. Men jeg fornemmede, at de ansatte var glade og lettede over, at vi nu kender vores fremtid og får en direktør, som er dansk og kender raffinaderiet rigtig godt. Han har været her i 10 år. Det betyder meget for folkene, at han kender kulturen, siger tillidsmand Rene Majgaard til Fredericia Dagblad om den nye direktør Finn Bjørn Schousboe.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet