DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Exxon Mobil får første underskud i 32 år

For første gang i 32 år har Exxon Mobil røde tal i første kvartal på grund af coronakrisen, mens Chevrons overskud vokser. ConocoPhillips styrtbløder og nedjustere sin produktion markant.
1. MAJ 2020 15.06

I årets første tre måneder har Exxon Mobil tabt 610 mio. dollar, efter at der i samme periode sidste år blev tjent 2.350 mio. dollar. Underskuddet i første kvartal er det første i mindst 32 år, skriver Ritzau Finans.

Exxon Mobils indtjening har været hårdt presset af de meget lave oliepriser, som blandt andet coronakrisen har medvirket til.

- Covid-19 har påvirket den kortsigtede efterspørgsel markant og har resulteret i overudbud og et hidtil uset pres på priserne og marginerne, udtaler Darren Woods, administrerende direktør i Exxon Mobil, i regnskabet.

- Mens vi klarer os igennem disse svære tider, så fjerner vi ikke fokus fra de langsigtede faktorer, der driver vores forretning.

- Økonomisk aktivitet vil vende tilbage, og befolkninger og levestandarder vil øges, hvilket vil skabe en større efterspørgsel efter vores produkter og skabe en bedring af industrien, siger Darren Woods.

Mens Exxon Mobil ikke har været i stand til at tjene penge i første kvartal, har det kunnet lade sig gøre for branchekollegaen Chevron. Selskabets regnskab for første kvartal viser et overskud på 3,6 mia. dollar. Det var faktisk omkring en milliard mere end samme periode året før.

Chevron forklarer selv udviklingen med, at selskabet har været godt rustet til krisen - blandt andet takket være en stram kontrol med udgifterne. De fremtidige resultater ventes dog at blive presset, så længe at de nuværende markedsforhold gør sig gældende, skriver Chevron i regnskabet.

Amerikanske ConocoPhillips er også blevet ramt af krisen og har tabt 1,7 mia. dollar i første kvartal på grund af den manglende efterspørgelse. Derfor nedjustere ConocoPhillips nu sin oliproduktion med en tredjedel til juni. 

Ritzau / esl

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet