Everfuel og Taulov Dry Port etablerer Danmarks største brintstation
Danmarks største brintstation opføres i Taulov Dry Port i et samarbejde mellem Everfuel og Taulov Dry Port.
Foto: Taulov Dry Port

Everfuel og Taulov Dry Port etablerer Danmarks største brintstation

21. APR 2022 11.01

En aftale mellem Everfuel og Taulov Dry Port A/S baner vejen for Danmarks største brintstation. Brintstationen opføres i Taulov Dry Port uden for Fredericia, hvor parterne ADP A/S og PFA i et joint-venture er godt i gang med at realisere et stort transport- og logistikcenter. De første 100.000 kvm lager- og logistikdomiciler er allerede opført og yderligere 60.000 kvm er på vej. 

Derfor ser Everfuel og Taulov Dry Port samarbejdet om en brintstationen som en naturlig forlængelse af udviklingen af transportknudepunktet og af Trekantområdets vision om også at være fremtidens knudepunkt for produktion af grønne brændstoffer.

- Det er en utrolig vigtig lokation for at sikre Everfuels udrulning af grøn infrastruktur til den tunge transport. Arealet til stationen er allerede klar til skalering og udvidelse i takt med efterspørgslen og omstillingen af vognmændenes flåder. Dette er blot den første af flere Everfuel stationer til tung transport, siger Jacob Krogsgaard, der er CEO i Everfuel A/S.

Everfuel er i øjeblikket i gang med at opføre deres første PtX-anlæg i Fredericia, som vil producere grøn brint senere i år. Anlægget vil også levere brint til stationen i Taulov Dry Port, lyder det i en pressemeddelelse.

- Everfuels etablering af en brintstation betyder, at Taulov Dry Port bliver en del af en Power-to-X værdikæde med brintinfrastruktur. Flere af vores kunder i Taulov Dry Port vil inden længe være klar til overgangen til nye grønne brændstoffer som brint. Dette er et vigtigt skridt i, at logistikknudepunktet i Taulov bliver en afgørende del af den grønne omstilling, siger Rune D. Rasmussen, der er CEO i ADP A/S.

Hvornår præcis den nye brintstation vil stå færdig oplyses ikke. Men parterne skriver selv, at stationen forventes at stå klar "inden for kort tid".

 

amp