DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ever Given er frigivet efter forlig

Ever Given har ligget stille i en strid om erstatning, siden containskibet kom fri i Suezkanalen. Nu ser det dog ud til, at Ever Givens ejere og egyptiske myndigheder har nået et forlig.
5. JUL 2021 13.00

Det er endnu uklart, hvorfor det enorme cotainerskib Ever Given pludseligt endte på tværs i Suezkanalen, men konsekvenserne var klare med det samme. Da Ever Given satte en prop i Suezkanalen, blev omkring 12 pct. af verdens gods som normalt kommer igennem kanalen bremset. 

Ever Given kom fri efter seks dage, men det betød ikke, at skibet kunne forlade området. Ejerne blev nemlig hurtigt mødt af et stort erstatningskrav fra Suez Canal Authority (SCA), som krævede godt 5,7 mia. kr. i erstatning.

De lokale myndigheder gjorde det hurtigt klart, at Ever Given ikke ville blive frigjort, før en undersøgelse er afsluttet, og der er betalt kompensation. 

Nu ser det dog ud til, at SCA og Even Givens ejere Shoei Kisen er nået frem til et forlig. Dermed kan Ever Given nu gøre klar til igen at komme ud på åbent hav, hvor fartøjet forventes at sejle mod Rotterdam onsdag, skriver the guardian

Det fremgår ikke, hvor stort forliget er, men SCA har tidligere sænket deres erstatningskrav til godt 3,45 mia. kr. 

Suezkanalen har i årets første seks måneder haft en omsætning på cirka 18,8 mia. kr., hvilket er 8,8 pct. højere end samme periode sidste år på trods af skibsblokaden tilbage i marts.

esl 

Tilmeld dig nyhedsbrevet