DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Europa står til at investere 260 mia. kr. i CCS-teknologi frem mod 2035

Carbon Capture and Storage kommer til at spille en central rolle i at hjælpe den tunge industri i den grønne omstilling, men det vil kræve store investeringer.
25. SEP 2020 11.17

Carbon Capture and Storage (CCS) kommer til at spille en central rolle for en række af de energitunge industrier. Dansk Energi kaldte tilmed teknologien "nødvendig", hvis Danmark skulle nå i mål med 70 pct.-klimamålet. 

Senest har spidsen af Socialdemokratiet ført an af statsminister Mette Frederiksen, klimaminister Dan Jørgesen og finansminister Nicolai Wammen alle talt for, at det er ny teknologi skal hente store dele af Danmarks CO2-reduktioner.

Senest har Norges regering annonceret, at de er klar til at investere 10 mia. kr. i et nyt CCS-projekt.

Her gjorde regeringen det dog klart, at for at projektet skulle blive en succes, var det nødvendigt, at andre lande var klar til at følge trop med investeringer i CO2-fangst og -lagring, og i følge en ny analyse fra Rystad Energy, står Europa klar til at investere stort i teknologien. 

Således forventer Rystad Energy, at der vil blive investeret op mod 260 mia. kr. i CCS-projekter frem mod 2035. Mange af projekterne kommer til at tage udgangspunkt i og omkring Nordsøen, mens der også er projekter på tegnbrættet omkring Irland og Italien. 

Rystad Energy vurderer, at der er omkring 1.000 fabrikker indenfor den tunge industri, hvor CO2-fangst vil komme til gode. Heraf er det godt en fjerdedel af disse fabrikker, som har gode muligheder for at transportere den indfangede CO2 til lagringsmuligheder i Nordsøen. 

Det er særligt Storbritannien som er førende på området, hvor Rystad Energy forventer at godt 80 pct. af de forventede CO2-reduktion kunne stamme fra. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet