DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
EUDP-midler til fangst og lagring af CO<sub>2</sub>
Aalborg Portland er en af de aktører, der har modtaget støtte fra EUDP-puljen til udvikling af grøn teknologi.
Foto: Aalborg Portland

EUDP-midler til fangst og lagring af CO2

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter 41 nye energiteknologiske projekter med 308 mio. kr.
24. JUN 2020 9.52

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har endnu engang udvalgt en række projekter, som nu modtager støtte til at fremme udviklingen af grønne og klimavenlige energiteknologier. EUDP støtter 41 projekter med 308 mio. kr.

Blandt de støttede projekter findes blandt andet lagring af CO2 med projektet Greensand, som Wintershall Dea, Maersk Drilling, Ineos Oil & Gas Denmark og GEUS står bag.

Projekt Greensand ønsker at skabe en sikker og langsikret lagring af 0,5 mio. ton CO2 om året. Projektet får 9,6 mio. kr. i støtte fra EUDP. 

- Vi er glade for at EUDP støtter Project Greensand. For første gang skal det nu testes om et reservoir i Nordsøen kan benyttes til lagring af CO2. Det ser vi frem til, og vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde i konsortiet, udtaler projektleder Johan Byskov Svendsen fra INEOS Oil & Gas Denmark.

Leder efter lovende teknologi

Projektet skal undersøge om reservoir og eksisterende infrastruktur på Nini-feltet i den danske Nordsø kan benyttes til sikker lagring af CO2.

EUDP har ligeledes støttet projektet GreenCem, der har til formål at finde den mest lovende teknologi til at gøre cementproduktion CO2-neutral. Projektet skal udvikle et integreret CO2-fangstanlæg, der er unikt tilpasset procesbetingelserne i Aalborg Portland i forhold til anvendelse af termisk energi, røggaskomposition og lokalitetslogistik, så man kan opnå de lavest mulige omkostninger til CO2-fangst. 

- Med GreenCem-projektet tager vi hos Aalborg Portland en aktiv rolle for at klarlægge de nødvendige tekniske løsninger og økonomiske forudsætninger for at kunne fange CO2 og gøre cementproduktion CO2-neutral, siger direktør Michael Lundgaard Thomsen.

Projektet ledes af Aalborg Portland og modtager 6,8 mio. kr. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet