EU åbner op for kæmpe Clean Energy-pulje på 7 mia. kr.
Foto: Thomas Borberg, Ritzau Scanpix

EU åbner op for kæmpe Clean Energy-pulje på 7 mia. kr.

Som en del af EU's store Clean Energy Infrastructure-projekt, åbern EU Kommissionen nu op for ansøgninger til 7 mia. kr. store pulje.
17. MAR 2020 14.25

EU Kommissionen har åbnet op for ansøgninger til den store Clean Energy Infrastructre-pulje, som er på hele 980 mio. euro, svarende til mere end 7 mia. kr., skriver New Europe

Midlerne kommer fra Connecting Europe Facility (CEF), som er med til at sikre trans-europæiske infrastrukturer og puljen er et essentlielt led i EU's Green Deal, fortæller kommissionsformand Ursula von der Leyen. 

Projekter der gerne vil søge midlerne skal være såkaldte Projects of Common Interest, som er til gavn på tværs af grænser.

Der er åben for ansøgninger indtil d. 27. maj som udgangspunkt. Hvorvidt coronavirusset vil få indflydelse herpå er endnu uklart. 

Connecting Europe Facility har en samlet energipulje til infrastruktur på 4,9 mia. euro for peridoen 2014-2020. For den kommende periode 2021-2027 har den nye kommission foreslået at afsætte 8,7 mia. euro til CEF-Energy, skriver offshorewind.biz

esl

Nyhedsbrev