DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Et oliemarked i frit fald rammer også naturgas

Det er ikke bare olieindustrien, der bliver ramt af de faldende oliepriser. Også naturgas bliver ramt.
7. APR 2020 8.30

Det kan være nærtliggende at tro, at krisen for oliemarkedet må være til fordel for den grønne omstilling. Men det vil være forsimplet, lyder det international energi agentur, IEA. 

Således er der altså både fordele og ulemper for den grønne omstilling, når oliemarkederne styrtdykker. Krisen rammer ikke udelukkende olieindustrien, men påvirker hele energimarkedet, lyder det fra IEA. 

'En lang periode med lave oliepriser vil have påvirkninger på udsigten til en grøn energi omstilling, og vil gøre nogle områder så som at fjerne tilskud til fossilt brændstof, men vil også besværliggøre andre områder', skriver IEA i sin corona-analyse. 

Her nævner IEA desuden, at de faldende oliepriser kommer til at ramme naturgas hårdt, da prisen på naturgas i mange kontrakter er bundet op på oliepriser, og de derfor også vil blive ramt. 

Naturgas er ikke ligeså udsat som olie, da det ikke i samme grad bliver brugt i transportsketoren, som i høj grad er sat i bero under coronakrisen. Men da industri og energiproduktion ligeledes er sat ned i kadence, rammer den faldende efterspørgelse nu også leverandører af naturgas. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet