DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Esbjerg Havns vindmølleplaner får ros af minister
Ørsteds regionsdirektør for havvind i Kontinentaleuropa, Rasmus Errboe, fortæller om Esbjerg Havns vigtige rolle i realiseringen af klimaplanen til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).
Foto: Niels Husted

Esbjerg Havns vindmølleplaner får ros af minister

Esbjerg Havn er allerede nu den havn i Europa, hvorfra der udskibes flest havvindmøller, men havnen er i fuld gang med at udvide og gøre klar til endnu større vindmøller.
25. AUG 2020 9.11

Esbjerg Havn er i gang med en større udvikling og er ved at gøre klar til at være en havn for fremtidens offshore-eventyr, som kommer til at byde på både energiøer og flere store havvindmølleparker. 

Havnen er ved at udvide sit areal med 1,3 mio. kvadratmeter, så der er plads til nye faciliteter på havnen, Ørsted rykker ind på havnen med et nyt central-lager, og den nordiske investeringsfond Infranode har investeret op mod en mia. kr. i kommende grønne faciliterer. 

Esbjerg Havn gør derfor sit for at bevare sin styrkeposition, som førende udskibningshavn for offshore-projekter i Europa. Havnen har derfor også reserveret området, hvor Esbjergværket lige nu er, til produktion af vindmøller, når værket lukke i 2023. 

- Vi er den havn i Europa, der udskiber fleste havvindmøller, og det er en position, vi agter at bevare og udbygge. Vores særlige position på grøn energi og havvind er også noget, man har meget fokus på i sammenslutningen af verdens energibyer, WECP, som vi er en del af, siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Nye beregninger viser, at for hver GW havvind, følger 14.600 arbejdspladser, så det er også en god forretning for Esbjerg. Derudover hjælper Esbjergs satsning også Danmarks klimamål på vej. 

- Allerede nu er det et imponerende syn, når man tager rundt på Esbjerg Havn, og udviklingen med offshore vind er jo først ved at tage fart, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), som besøgte Esbjerg Havn i denne uge

- Lige nu er der samlet set sat 1,7 GW offshore vindmølleparker op i danske farvande, og i de kommende år skal der sættes yderligere 3 GW op i Nordsøen alene, så det er meget betryggende at se, at Danmarks vindmøllehavn nummer et nu yderligere sætter alle sejl til for at kunne håndtere de mange nye vindmølleparker, der er på vej, siger Dan Jørgensen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet