dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Esbjerg Havns formand trækker sig
Flemming N. Enevoldsen går af som formand for Esbjerg Havn ved årets udgang.
Foto: Esbjerg Havn

Efter 20 år:
Esbjerg Havns formand trækker sig

Esbjerg Havn skal have ny formand, da Flemming N. Enevoldsen ved udgangen af året forlader posten efter 20 år.
28. SEP 2021 15.43

Flemming N. Enevoldsen fratræder som bestyrelsesformand for Esbjerg Havn pr. 31. december 2021, som er udløbsdatoen for hans nuværende valgperiode.

Det markerer afslutningen på en periode, hvor han begyndte som bestyrelsesmedlem (2000 – 2001), og dernæst har siddet præcis 20 år som bestyrelsesformand. Han tiltrådte 1. januar 2002 og går af ved udgangen af året, per 31. december 2021.

- Min beslutning har været længe undervejs. Jeg havde egentlig planlagt at stoppe for fire år siden. Men tre andre medlemmer forlod bestyrelsen, og vi stod samtidig foran udskiftning af vores direktør i forbindelse med pension. Så for at sikre kontinuiteten valgte jeg at tage endnu en periode som formand, siger Flemming N. Enevoldsen. 

Esbjerg Havn har gennemgået en stor udvikling i årene med Flemming N. Enevoldsen i spidsen. Således har havnen siden år 2000 truffet beslutninger om at udvide sit areal med 1,5 mio. kvm. Ligesom havnen har udviklet sig til at blive en af verdens førende vindhavne.

Har haft afgørende rolle

Esbjerg Havns bestyrelse udgøres af ni medlemmer. De er fordelt med fem erhvervsrepræsentanter, to byrådspolitikere (hvoraf borgmesteren er den ene), samt to medarbejderrepræsentanter. De fem erhvervsrepræsentanter udpeges af byrådet for en periode af fire år. I henhold til vedtægterne vælger bestyrelsen selv sin formand.

- Det er en helt utrolig udvikling, som havnen har været igennem i Flemmings lange formandsperiode, og selvom det jo ofte er en holdindsats, der skaber resultaterne, har bestyrelsesformanden altid en helt afgørende rolle. Det har Flemming også haft for Esbjerg Havn, siger Jesper Frost Rasmussen (V), Borgmester i Esbjerg Kommune og næstformand for Esbjerg Havns bestyrelse og fortsætter:

- Derfor bliver det også en stor opgave at finde en kompetent afløser som bestyrelsesformand for Esbjerg Havn. Og det er nogle store sko, som vedkommende skal udfylde, 

Rekrutteringen af et nyt bestyrelsesmedlem som afløser for Flemming N. Enevoldsen, er igangsat og varetages af Esbjerg Kommune. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet