dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Esbjerg Havn får tilladelse til udvidelse
Esbjerg Havn skal udvides med 500.000 kvm for at gøre plads til, at havnen fortsat kan være en vigtigt aktør i havvindindustrien.
Foto: Esbjerg Havn

Esbjerg Havn får tilladelse til udvidelse

Efter mere end fem års ventetid har Esbjerg Havn nu fået tilladelse til en havneudvidelse på 500.000 kvm.
27. SEP 2021 13.30

Der bliver snart meget mere af Esbjerg Havn. Efter fem års arbejde med beregninger og udarbejdelse af miljøkonsekvensvurderinger (VVM) efterfulgt af høringer og behandling af kommentarer er godkendelsen nu kommet.

Dermed kan den 500.000 kvm store udbyggelsen af havnen snart gå i gang. Udvidelsen, der er 5. etape af udvidelser på havnen, svarer til en 10 pct. forøgelse af havnens arealer. Udvidelsen skal blandt andet sikre, at havnen er klar til at imødekomme arealkrav, som følge af den forventede stigning i havvindskapaciteten -og ikke mindst etableringen af energiøer i Danmark.  

- Esbjerg Havn har national betydning, og vores udvidelse er vigtig for, at især udbygningerne af havvind i Nordsøen kan ske i rette tid til at sikre den ønskede reduktion af drivhusgasser. Samtidig er det også det næste, vigtige led i den kontinuerlige udvikling af havnen. Det er absolut en milepæl, vi har nået i dag, siger Esbjerg Havns bestyrelsesformand, Flemming N. Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Havneudvidelsen er planlagt øst for de eksisterende arealer og flytter derved havnegrænsen helt hen til Vadehavet.

Den sidste godkendelse inden udvidelsen kan sættes i gang forventes at komme på Esbjerg Havns bestyrelsesmøde ultimo september, og umiddelbart derefter vil indpumpningen af sand kunne begynde. Havneudvidelsen forventes at stå færdig i 2025, og den forventes at koste mere end 500 mio kr.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet