dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Esbjerg Havn er mere kendt for offshore vind og olie og gas end fiskeri

Esbjerg er i gang med både den grønne omstilling og for at ændre sit image fra fiskeby til centrum for danske offshore aktiviteter. Blandt havnens professionelle brugere står Esbjerg stærk på offshore vind-, olie- og gasaktiviteter.
16. JUN 2021 14.48

Mere end 50 pct. af danskerne kender slet ikke Esbjerg-området eller kender det kun af navn, mens rekrutteringsproblemer betyder, at andelen af forgæves rekrutteringer i Esbjerg blandt profiler med lang videregående uddannelse er landsdelens højeste. Således ender 28 pct. af disse job med ikke at blive besat, efter de har været slået op.

Det er nogle af hovedkonklusionerne i en bosætnings- og imageanalyse, som blev udarbejdet for Esbjerg Kommune og Business Esbjerg af brand- og analysevirksomheden Stagis tidligere i år. 

- Indbyggertallet i Esbjerg har været stort set uændret siden 1980’erne, og det er ærgerligt at antallet af borgere og studerende ikke har været stigende. Denne udvikling er i direkte kontrast med den positive udvikling, der er gang i på erhvervssiden. Vi har akut brug for flere tilflyttere, sagde borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i forbindelse med rapportens udgivelse. 

Det er dog ikke alle dele af Esbjerg, der kæmper med det ønskede image. Således har Esbjerg Havn foretaget en rundspørge via LinkedIn, hvor havnens godt 9.000 følgere, heraf 60 pct. danske følgere og 40 pct. internationale, er blevet bedt om at svare på, hvad Esbjerg Havn er kendt for.

Formålet med at indsamle den viden er at kunne målrette havnens markedsføring, og samtidig kan supplere kommunens branding-initiativer i den kommende tid, skriver Esbjerg Havn om undersøgelsen. 

Af undersøgelsen fremgår det, at 76 pct. mener, at Esbjerg Havn er kendt som base for vindindustrien, mens 75 pct. kender Esbjerg som basehavn for offshore olie og gas. Undersøgelsen viser også, at 32 pct. kender Esbjerg for RoRo-terminaler, 51 pct. kobler Esbjerg havn med maritime services og skibsværfter, og 35 pct. forbinder Esbjerg Havn med generelle projektgods-aktiviteter. Samtidig er det kun 17 pct. af respondenterne, der forbinder Esbjerg Havn som base for fiskeri og fiskeindustrien. 

Resultaterne tegner et samlet billede, som er næsten identisk med den faktiske erhvervsstruktur, skriver Esbjerg Havn om undersøgelsen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet