dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Esbjerg-borgmester forbigået til vækstteam
Jesper Frost Rasmussen er næstformand i World Energy Cities Partnership, hvor han er med til at forme den grønne omstilling i nogle af verdens største byer. Regeringen har dog valgt at se bort fra Esbjerg-borgmesteren til det regionale vækstteam, der skal være med til lægge vejen fra sort til grøn energi.
Foto: Esbjerg Kommune

Esbjerg-borgmester forbigået til vækstteam

Vækstteam Sydjylland skal give input til omstilling fra olie til grøn industri, men borgmesteren i Danmarks olie- og gashovedstad Esbjerg er ikke med. En overrasket Jesper Frost Rasmussen (V) synes, han havde været et naturligt valg.
5. MAR 2021 7.13

ESBJERG: Ideen om de regionale vækstteams blev først luftet i forbindelse med Nordsøaftalen, hvor der blev sat en slutdato for Danmarks olieeventyr i 2050, og hvor den ottende udbudsrunde blev aflyst.

Olie og gas har længe spillet en stor rolle i Danmarks uoficielle energihovedstad Esbjerg, som derfor skulle kompenseres med 90 mio. kr., der skulle gå til at udvikle Esbjerg Havn, ligesom et regionalt vækstteam skulle være med til at udpege, hvordan man kunne understøtte omstillingen fra sort til grøn energi. 

De syv regionale vækstteams blev i denne uge præsenteret af erhvervsminister Simon Kollerup (S): 

- Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle skaber fundamentet for nye lokale erhvervsfyrtårne, siger han. 

Som ventet fik Vækstteam Sydjylland temaet "Omstilling fra olie til grøn industri", men det bliver uden Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). 

- Det er jeg da overrasket over, og jeg er da ærgerlig, fordi jeg tror, at jeg kunne have en masse at bidrage med nogle gode indspark som borgmester i Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen. 

- Vi har forinden forsøgt at finde ud af, hvordan man ville udpege medlemmerne. Normalt er det noget, som KKR vil stå for, men her har Erhvervsministeriet altså selv valgt at udpege medlemmerne, siger Jesper Frost Rasmussen. 

I stedet for Jesper Frost Rasmussen er Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) og Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen) udpeget som de kommunale medlemmer. 

- Det er et rigtig stærkt team, som er udpeget, og jeg er sikker på, at de kan levere gode input. Jeg havde set mig selv som et naturligt valg på grund af min erfaring med industrien, men det er et politisk og geografisk valg, der handler om balance, siger Jesper Frost Rasmussen.

Vækstteam Sydjylland skal arbejde frem til maj 2021, hvor teamet skal indgive sine anbefalinger til regeringen.

Foruden Erik Lauritzen og Henrik Frandsen består vækstteamet af følgende medlemmer:

  • Kjeld Stærk, bestyrelsesformand i Andersen Pedersen Maskin- & Specialfabrik A/S og Danfoss IX
  • Marita Geinitz, formand for 3F Als og næstformand i Regionalarbejdsmarkedsråd Sydjylland
  • Torben Blåholm, direktør for Blåholm A/S og næstformand for Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse
  • Henrik Dam, rektor for Syddansk Universitet og medlem af Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse
  • Gitte Kirkegaard, administrerende direktør og ejer af Logitrans A/S
  • Dan Holmgaard Rasmussen, afdelingsformand for Dansk Metal Vest
  • Per Michael Johansen, rektor for Aalborg Universitet

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet