DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Erhvervsministeren skal drøfte søfartens klimatilpasning i Berlin

Erhvervsminister Simon Kollerup besøger Tysklands transportminister i Berlin for at drøfte klimaindsatsen på søfartsområdet.
5. MAR 2020 9.03

Forskning og udvikling af klimavenlige teknologier og brændstoffer er afgørende for at sikre en klimaneutral international handelsflåde.

Det er noget af det, som erhvervsminister Simon Kollerup skal drøfte med den tyske transportminister Andreas Scheuer i Berlin i dag, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

- Dansk søfart har allerede sat kursen og er forrest i klimakampen på verdensplan. Det er jeg utrolig stolt af, men for at nå i mål er det vigtigt, at vores ambitioner også rækker ud over Danmarks grænser. Derfor er jeg glad for vores gode samarbejde med Tyskland og for at have fået muligheden for at drøfte den grønne omstilling af søfarten med den tyske transportminister, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Danmark og Tyskland har et tæt samarbejde på det maritime område både i FN’s Søfartsorganisation, IMO, og i EU. Erhvervsminister Simon Kollerup ønsker at fortsætte netop det gode samarbejde med Tyskland og arbejde for en ambitiøs fælles grøn linje.

- Skibsfarten er global af natur, og derfor skal vi finde internationale løsninger, der kan reducere drivhusgasudledninger. Det er samtidig vigtigt, at eventuelle nye klimakrav gælder alle skibe uanset hvilket land, de er registreret i. På den måde kan vi fastholde lige konkurrencevilkår og europæiske maritime jobs på vores vej mod en klimaneutral, international handelsflåde, siger Simon Kollerup.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet