DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Equinor satser på nyt amerikansk vindeventyr

Equinor har ligesom Ørsted fulgt op på sidste års succes i New York med bud på to havvindmølleparker på den amerikanske østkyst.
21. OKT 2020 13.26

Equinor har meldt ud, at de igen er klar til at kaste sig ud i nye amerikanske vindeventyr, hvor man nu har budt ind på at opføre de to planlagte vindmølleparker Empire Wind Phase 2 og Beacon Wind ud for New York.

Equinor vandt sidste år retten til at opføre Empire Wind Phase 1 på 816 MW, men ønsker nu at udvide sine aktiviteter på den amerikanske østkyst. 

Ørsted og Eversource jointventuret Sunrise Wind har ligesom Equinor også ønsket at at opføre nye vindmølleparker i New York, som samlet ønsker, at der skal opføres 9 GW i staten frem til 2035. 

De to faser af Empire Wind vil i alt have en kapacitet på mere end to GW, mens Beacon Wind har et potentiale på mere end 2,4 GW.

De seneste to projekter vil potentielt være de to første projekter som Equinor og British Petroleum skal opføre sammen, efter at de to indgik en aftale om et tættere samarbejde for havvind i USA, mens BP samtidig købte sig ind i Equniors Empire Wind- og Beacon Wind-projekter for godt 6,9 mia. kr. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet