Equinor præsenterer britisk hydrogen- og CCS-projekt

Equinor har fremlagt planer for et 600 MW 'blåt' hydrogen og CCS-anlæg i Storbritannien, der vil være verdens største af sin slags.
1. JUL 2020 15.57

Equinor har præsenteret planer for et kombineret Carbon Capture and Storage (CCS) og hydrogen-anlæg ved Saltend nær Hull på den britiske østkyst. 

Projektet 'Hydrogen to Humber Saltend' (H2H Saltend) kommer til at have et 600 MW såkaldt autotermal reformer-anlæg, som ved hjælp af CO2-fangst skal transformere naturgas til 'blå' hydrogen. 

Blå hydrogen adskiller sig fra grøn hydrogen, som er baseret på vedvarende energikilder som vind- og solenergi, mens blå hydrogen baserer sig på eksempelvis naturgas, der også har et lavt CO2-aftryk. 

Planerne kommer i forlængelse af den britiske regerings planer om at etablere verdens første CO2-frie industriklynge inden 2030, som der nu er ved at blive bygget op omkring Saltend.

Med det nye anlæg vil eksempelvis Saltend Chemicals Park kunne reducere den årlige udledning med næsten 900.000 ton CO2

Ifølge Equinor vil man på sigt kunne opnå en stor-skala produktion af blå hydrogen på tværs af Humber-bugten. Equinor vurderer, at hydrogen kan dække op mod 45 pct. af Storbritanniens energiforbrug.

esl

Nyhedsbrev