DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Equinor fremlægger underskud på 33,7 mia. kr.
Administrerende direktør for Equinor, Anders Opedal, har indført store besparelser på driften i 2020.
Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Equinor fremlægger underskud på 33,7 mia. kr.

Equinor fremlagde onsdag et underskud for 2020 på 33,7 mia. kr. For fjerde kvartal alene var underskuddet 14,8 mia. kr.
10. FEB 2021 11.09

Equinor har på grund af nedskrivninger måttet konstatere et underskud i 2020 på 33,7 mia. kr. mod et overskud på 11,4 mia. sidste år.

Alene i fjerde kvartal har det norske selskab mistet 14,8 mia. kr. Sidste år lød underskudet i fjerde kvartal på 1,4 mia. kr. 

Årsagen til det store underskud i fjerde kvartal skal især findes i store nedskrivninger og øgede udgifter til et LNG-projekt i Tanzania på ca. 14 mia. kr.

Årsresultatet er ligeledes påvirket af lave oliepriser i en stor del af året som følge af coronapandemien. 

Ser man bort fra afskrivninger og alene på driften, ser det dog lidt bedre ud.

Efter skat havde Equinor således et overskud på den primære drift på 5,7 mia. kr. I fjerde kvartal var der dog underskud på driften på 3,4 mia. kr.

Begge tal er dog væsentligt lavere end sidste år, hvor indtjeningen for året og kvartalet var overskud på hhv. 30,2 mia. kr. og 7,3 mia. kr. 

Spareplan overgår forventninger

Equinor lancerede i marts en handlingsplan om at spare 18,4 mia. kr. Planen skulle styrke den finansielle modstandsdygtighed, ved blandt andet at reducere driftsomkostningerne med 4,3 mia. kr. 

Implementeringen af planen resulterede dog i besparelser på mere end 22,7 mia. kr. 

- Vores resultater er påvirket af en uro på markedet året igennem, siger Anders Opedal, administrerende direktør for Equinor om regnskabet og fortsætter:

- I 2020 har vi leveret mere end 3,7 mia. dollars i besparelser og omkostningsreduktioner, langt over handlingsplanens ambition om at styrke den økonomiske modstandskraft, som vi lancerede i marts. Vi er godt positioneret ift. værdiskabelse i 2021 og de kommende år, siger han.

Equinor oplevede med en omsætning på 281 mia. kr. i 2020 en stor tilbagegang på knap 29 pct. ift. 2019, hvor omsætningen lå på 394,7 mia. kr.

amp 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet