dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Energy Cluster Denmark udpeget til national klyngeorganisation for energisektoren

Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har udpeget 14 klynger, som repræsenterer Danmarks mest lovende erhvervs- og teknologiområder.
6. OKT 2020 9.00

Energy Cluster Denmark er blevet udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse som en af 14 national klyngeorganisationer og som klyngeorganisation for hele energisektoren i Danmark.

Som national klyngeorganisation skal Energy Cluster Denmark stå i spidsen for innovationsarbejdet og teknologiudviklingen på tværs af hele energisystemet.

Med udpegningen følger en bevilling på 32 mio. kr. over de næste fire år, som sammen med Energy Cluster Denmarks projektportefølje på 800 mio. kr. skal drive innovationskraften i den danske energisektor.

- Vi skal bidrage til, at det samlede danske energisystem er verdens bedste til at integrere produktion, distribution, lagring og konvertering af energi. Vi skal sætte barren for energieffektive teknologier, elektrificering og sektorkobling – til gavn for Danmark og danske arbejdspladser og ikke mindst vores fælles målsætning om 70 pct. CO2-reduktion i 2030, siger formand Peder Østermark Andreasen, Energy Cluster Denmark.

Blandt de andre nationale klynger er også Marlog, der har hovedkvarter i København, og som er udpeget som national klyngeorganisation for maritime erhverv og logistik, mens Clean i Sønderborg er udpeget som national klyngeorganisation for Miljøteknologi. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet