DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen uddeler millioner til otte projekter

Energistyrelsen uddeler 6,2 mio. til otte projekter. Projekterne skal fremme den danske energieksportsindsats på fremtidige vækstmarkeder.

Efterspørgslen var stor på de midler, der som en del af Energiaftalen i 2018 blev afsat til at styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Nogle projekter er dog blevet skuffede, da 2020 ansøgningsrunden lukkede.

Der var i alt søgt om tilsagn på mere end 19 mio. kr., men der var kun afsat 6,2 mio.

Energistyrelsen tolker den store efterspørgsel som et tegn på interesse fra både virksomheder og myndigheder i at udbrede dansk ekspertise.

I alt blev otte projekter udvalgt. Vinderprojekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte den danske ekspertise i spil i pilotprojekter, markedsanalyser, virksomhedsalliancer samt gennem styrkelse af myndighedssamarbejder på energiområdet.

De otte projekter vil understøtte Danmarks kernekompetencer inden for blandt andet fjernvarme og energieffektivisering over hele verden – fra USA og Canada til Tyskland, Nederlandene og videre til Egypten og Kina.

Energiaftalen fra 2018 afsætter i alt 175 mio. kr. i perioden 2019-2024 for at løfte eksportfremmeindsatsen på energiområdet. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet