DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen opjusterer forventninger til biogas i gasforsyning

Mængden af CO2-neutral biogas forventes at stige fra 30 pct. til omkring 70 pct. af det totale gasforbrug i 2030, viser ny opgørelse fra Energistyrelsen.
27. APR 2021 13.34

Dansk gasforbrug bliver mere bæredygtigt i takt med, at biogas kommer til at fylde med i gasnettet. Ifølge en ny opgørelse fra Energistyrelsen, vil 70 pct. af det totale gasforbrug i 2030 stamme fra biogas mod en tidligere forudsigelse på 30 pct i 2030.

- Vores gassystem er på samme rejse, som el-systemet har været – det bliver grønnere og grønnere. Vi har støttet udviklingen af biogas, og vi har hele tiden vidst, at gassen var godt på vej til at blive grøn. Men der er i dén grad tale om en acceleration af den grønne omstilling. Når gassen bliver grøn, gør det en helt konkret forskel for klimaet, når der bliver brugt gas til at holde varmen på villavejen og især, når der bliver produceret varer i industrikvarteret, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Det vil blandt andet komme Nordic Sugar til gode, da de skal kobles til gasnettet, når regeringen vil bygge en gasledning til Lolland-Falster i forbindelse med Baltic Pipe. 

I 2019 udgjorde biogas kun 10 pct. af danskernes gasforbrug. Energistyrelsens nye opgørelse viser, at tallet nu forventes at være cirka 42 pct. i 2025 og cirka 70 pct. i 2030.

Udviklingen hænger dels sammen med tiltag, der reducerer gasforbrug bl.a. i husholdninger. Men det hænger også sammen med en markant større produktion af biogas.

Mængden af grøn gas i de danske gasledninger i 2030 betyder, at CO2-udledningen vil være cirka 2,3 mio. tons mindre, end hvis gassen havde været fossil. Det svarer vil udledningen fra ca. 900.000 personbiler. Der er potentiale til, at det danske gasforbrug kan blive 100 pct. grønt i 2040.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet