DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen har vokseværk i Esbjerg

Energistyrelsen i Esbjerg er vokset fra 72 til 100 medarbejdere på fire år.
24. FEB 2021 14.10

Energistyrelsens afdeling i Esbjerg, Center for energiadministration, som var en del af udflytningen af statslige arbejdspladser i 2017, har haft vokseværk. Således er afdelingen i Esbjerg vokset fra de oprindelige 72 medarbejdere til i dag at beskæftige 100.   

Energistyrelsens vestjyske enhed varetager blandt andet Danmarks CO2-kvoter, 6.000 energimærker, 500 mio. kr. til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter og 7 mia. kr. til produktion af vedvarende energi.

Væksten i afdelingen kan hovedsageligt tilskrives den grønne omstilling, fortæller Energistyrelsens direktør, Kristoffer Böttzauw. 

- Sidste år fik Danmark en klimalov med mål for CO2-reduktion frem mod 2030 og 2050 og en ambitiøs klimaaftale for energi og industri. 2021 er startet med en aftale om verdens første energiø. Der er med andre ord skruet op for tempoet for en klog, grøn omstilling af vores samfund. Opgaven kræver helt naturligt flere gode kræfter på tværs af hele Energistyrelsen, for at vi kan nå vores fælles mål, siger Kristoffer Böttzauw.

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er glad for Energistyrelsens tilstedeværelse i byen. Han mener, at Esbjergafdelingens grønne fokus går godt i spænd med Esbjergs ambition om at blive Danmarks energimetropol.  

- Vi er meget glade for at høre, at Energistyrelsen vokser støt. Det er der også behov for i fremtiden. I Esbjerg har vi sat os det mål, at vi vil være CO2-neutrale i 2030, og også i resten af Danmark sker der en rivende udvikling i forhold til den grønne omstilling. Jeg er sikker på, at det yderligere vil påvirke Energistyrelsen i positiv retning, siger Jesper Frost Rasmussen

Energistyrelsen har i alt godt 500 medarbejdere, hvoraf de 100 altså har deres daglige arbejdsgang i Esbjerg.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet