DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energispillere lancerer britisk 'Hydrogen Taskforce'

Sammen med den britiske regering lancerer en række energiselskaber ny 'Hydrogen Taskforce', som skal sætte skub i udviklingen.
6. MAR 2020 8.51

P2X og hydrogen-anlæg spås af mange til at være et af de mulige løsninger for udfordringerne med at lagre overskydende vedvarende energi. Derfor forsøger den britiske regering og en række energiselskaber nu at sætte skub i udviklingen med en ny taskforce, skriver blandt andre gasworld

'Hydrogen Taskfroce' er således blevet lanceret i denne uge af den britiske regering i samarbejde med selskaberne Arup, Arval, Baxi, BNP Paribas, BOC, BP, Cadent, DBD, ITM Power, Shell og Storengy. 

Sammen skal gruppen sikre, at der investeringer og opbakning for udvikling indenfor hydrogen-teknologien til at sikre CO2-neutralitet fra 2050. 

Ved lanceringen af initiativet publicerede gruppen desuden rapporten 'The role of hydrogen in delvering net zero', hvor man blandt andet fremsætter fem anbefalinger.

Heriblandt anbefaler gruppen, at man udvikler en gennemgående strategi fro hydrogen, at regeringen forpligter sig til at investere otte mia. kr. i området, samt at man etablerer 100 hydrogen-stationer i 2025 for at understøtte hydrogen-baserede transportmidler.

esl  

Tilmeld dig nyhedsbrevet