Endnu et pensionselskab giver flere fossile selskaber det røde kort

KORT NYT3. MAJ 2022 14.14

I 2021 frasolgte akademikerpensionskassen P+ 53 olieselskaber og 19 forsyningsselskaber frasalgene beløb sig til en samlet værdi af 948 mio. kr. Frasalget kommer som følge af, at pensionsselskabet vurderer, at selskaberne ikke gør nok for at leve op til Paris-aftalensmål om at holde den gennemsnitlige globale temperaturstigning under 1,5 grader, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Stadig flere olieselskaber lover grøn omstilling, offentliggør reduktionsmål og præsenterer planer om at investere i vedvarende energi. Det er positivt. Men vores gennemgang viser desværre, at de grønne ambitioner ofte ikke er ambitiøse nok, siger Kirstine Lund Christiansen, der er underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i P+.

Blandt de selskaber, der blev solgt fra i 2021, er bl.a. BP og Equinor, som P+ tidligere har valgt at beholde, fordi de viste spirende grønne ambitioner.

- På trods af en vedvarende kritisk dialog med både BP og Equinor måtte vi til sidst konstatere, at de desværre ikke var villige til at omstille sig tilstrækkeligt hurtigt. I december solgte vi derfor begge selskaber fra, fortæller Kirstine Lund Christiansen.

P+ er Danmarks tiendestørste pensionsselskab med flere end 105.000 medlemmer og en formue på ca. 150 mia. kr. 

amp