DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Seadrill

Endnu et firma må give op - Seadrill søger konkursbeskyttelse

Seadrill er det seneste af en række boreselskaber, der har bedt om konkursbeskyttelse.
2. DEC 2020 14.22

Valaris og Noble Corp gjorde det i august, Pacific Drilling gjorde det i november, og nu er Seadrill det seneste offshore drillingselskab, der må til gå til en føderal konkursret.

Firmaet har været forbi den føderale konkursret i Houston for at bede om konkursbeskyttelse - en såkaldt chapter 11 bankruptcy protection. Målet er at hjælpe firmaet med at omstrukturere deres lån.

Seadrill giver selv den aktuelle coronakrise skylden for gældsproblemerne, da krisen har medført et fald i oliepriserne og krise i branchen. Fornyligt meldte eksempelvis Maersk Drilling ud, at firmaet forventede et underskud på omkring 10 mia. kr. i 2020.

Det er dog langt fra første gang, at Seadrill har været i problemer, skriver Offshore Technology. I 2014 blev firmaet rekonstrueret som følge af et stort fald i oliepriserne. Og senest 2018 var firmaet også i problemer.

I en pressemeddelelse udtaler Seadrill selv om konkursen:

- Firmaets intention er, at bruge konkursprocessen til at sikre at alle forpligtelser overfor kunder, leverandører og medarbejdere bliver imødekommet uden problemer for at sikre en rekonstruktion af firmaets gæld.    

Firmaet forbliver operationelt under rettens behandling af konkursbeskyttelsens sagen. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet