dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

En mia. kr. skal øge produktionen fra Åsgard-feltet

Equinor vil sammen med sine partnere investere en mia. kr. i opdateringer af Åsgard-feltet, der skal føre til lavtryksudvinding på Åsgard B-feltet og øge udvindingsgraden.
9. MAR 2021 15.41

Equinor vil sammen med sine partnere investere cirka en mia. kr. i at udvikle Åsgard-feltet i Norskehavet. Man vil ligeledes gennemføre opdateringer, der skal muliggøre lavtryksudvinding på Åsgard B-feltet.

Lavtryksprojekt vil betyde modifikationer på platformen. Modifikationerne skal reducere indgangstrykket ved at udskifte reinjektionkompressorerne og genopbygge dele af procesanlægget på platformen.

Åsgard-feltet startede produktionen i 1999. Overgangen til lavtrykssproduktion ses som en vigtig faktor for at øge udvindingen fra feltet.

- Vi kan fortsat udvinde 400-500 mio. tønder tønder olieækvivalenter fra feltet. Men de aktuelle oliepriser har det en værdi på mellem 110 og 147 mia. kr. Feltets nuværende udvindingsgrad ligger i øjeblikket på 50 pct., målet er at få det op på 60 pct., inden feltet skal lukkes ned, siger Randi Hugdahl, der er Equinors vice president for operationer i Åsgard-feltet. 

Lavtryksproduktionen i feltet forventes at kunne begynde i 2023.

Equinor er operatør for Åsgard feltet og ejer 34,57 pct. af licenserne. De øvrige partnere er Petoro AS (35,69 pct.), Vår Energi AS (22,06 pct.), Total E&P Norge AS (7,68 pct.).

 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet