dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Dynamica Ropes:
”En af de bedste beslutninger, vi har taget”

Hos Dynamica Ropes i Taulov har ISO 9001 været en game changer siden certificeringen blev en del af virksomhedens kultur. Beslutningen blev taget på en motorvej.
11. OKT 2021 17.50

Adm. direktør og ejer af Dynamica Ropes i Taulov Jørgen Sørensen er en rolig og eftertænksom mand. Der er ingen direktør-nøkker eller praleri, selvom han har opbygget virksomheden med produktion af fiskenet og tovværk til fra bunden siden 1995.

I dag er der knap 200 ansatte i Danmark og Litauen. Men når samtalen falder på ISO 9001, så forstå man tydeligt, det har været en skelsættende beslutning for Dynamica Ropes.

- Det er en af de bedste beslutninger, vi har taget. Uden den certificering ville vi ikke kunne levere til de helt store kunder, fortæller Jørgen Sørensen.

Virksomheden leverer nemlig løfte-slings og andet både til både til olie-, gas- og vindmølleindustriens helt store spillere. Her er certificeringerne ganske enkelt et krav for kvalitetssikringens skyld. Men vi skal kun tilbage til 2015 for at finde den dag, hvor beslutningen blev taget. Det var en dag, hvor virksomhedsejeren var ude at køre.

- Vi havde overvejet ISO 9001 et stykke tid, og så var jeg ude at køre en dag på motorvejen. Da så jeg en bil fra et tømmerfirma, der havde ISO 9001. Så tænkte jeg, når et lille tømmerfirma kan, kan vi også, fortæller Jørgen Sørensen, der har det helt store smil fremme over den beslutning.

Sparer konflikter

Der gik heller lang tid, inden Force Technology blev kontaktet og arbejdet med certificeringen gik i gang.

- Alle vores processer blev dokumenteret, for det er jo et kvalitetssikringssystem. Vi fik certificeringen i løbet af et halvt år, hvor der også blev ansat en ingeniør, fortæller Jørgen Sørensen.

Dynamica Ropes salgschef Kate Christensen har en sammenligning, som de fleste kan nikke genkendende til.

- Det er som med mormors gode kageopskrift. Der skal lige lidt ekstra i af det ene og det andet, så bliver kagen helt perfekt. Sådan var det også her hos os. Undervejs fik vi skrevet ned præcist, hvad vi gør i forskellige processer, fortæller Kate Christensen, der heller kan lade være med at storsmile over beslutningen. Det er der en grund til.

- Nu er alt aftalt. Det sparer også nogle konflikter, for alle kender den rigtige opskrift. Så alle processer bliver lavet præcist, som det er lagt fast på skrift. Det har også betydet, at vi næsten ingen reklamationer har. ISO 9001 har været en stor gevinst for os, siger Kate Christensen.

Det er også en proces, der ikke slutter.

- Certificeringen giver ganske enkelt muligheden en progressiv forbedring, slutter Jørgen Sørensen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet