EMS og Melsing vil udvikle grønne prototyper i nyt partnerskab
Esbjerg Havn er allerede et af verdens knudepunkter for havvind, og beliggenheden ved Nordsøen udgør et enormt potentiale for fremtidens investeringer i grøn energi, mener direktørerne Morten Melsing (t.v.) og Kenneth S. Hagelskjær (t.h.) fra henholdsvis fra Melsing Engineering & Consulting og EMS.
Foto: EMS

EMS og Melsing vil udvikle grønne prototyper i nyt partnerskab

Udviklingsprojekter inden for vind, olie og gas og Power-to-X er i fokus for stålspecialisten EMS og ingeniørfirmaet Melsing, der etablerer nyt partnerskab med afsæt i Esbjerg.
15. SEP 2020 11.29

Esbjerg Maritime Service (EMS) og Melsing Engineering & Consulting har de senere år lært hinanden at kende fra projekter i vindindustrien, blandt andet på installationsskibe, hvor EMS har produceret efter Melsing-ingeniørernes tegninger.

Nu har de to virksomheder indgået et strategisk partnerskab med fokus på den stigende mængde af udviklingsprojekter inden for grøn energi.

- Kunderne søger i stigende grad partnere, der leverer samlede løsninger. Det kan EMS og Melsing i fællesskab. Vi vil være ”den hurtige fisk i akvariet”, der kan eksekvere omgående og byde ind med kreative løsninger i de tidlige faser af et udviklingsprojekt. Vi ser et stort og voksende marked for den type af ydelser inden for grøn energi, siger direktør Kenneth S. Hagelskjær fra EMS i en pressemeddelelse.

Fokus for det nye partnerskab bliver i første omgang prototyper inden for energiområdet; herunder ikke mindst vindindustrien, hvor Melsing gennem en længere årrække har arbejdet på projekter til både onshore og offshore.

- Vi har fået flere forespørgsler fra vores kunder i vindindustrien på udvikling af prototyper til eksempelvis transport-, løfte- og installationsudstyr. Men vi har hele tiden haft den indstilling, at hvis vi skal deltage i produktion, så skal vi finde den helt rigtige partner. Det har vi fundet i EMS, siger CEO og indehaver i Melsing, Morten Melsing.

Melsing har hovedkontor i Middelfart, men har som led i det nye partnerskab etableret en afdeling i Esbjerg, hvor EMS har sin produktion.

Valget af netop Esbjerg er af afgørende betydning for strategien bag partnerskabet. Esbjerg Havn er allerede et af verdens knudepunkter for havvind, og beliggenheden ved Nordsøen udgør et enormt potentiale for fremtidens investeringer i grøn energi. Både i relation til vind, men i høj grad også Power-to-X, hvor der i de kommende år vil opstå stor efterspørgsel på løsninger til den infrastruktur, der skal til for at omdanne elektricitet fra vind og sol.

- Vi har længe haft kig på Esbjerg, og sammen med EMS har vi nu det fundament, der skal til for at blive en foretrukken samarbejdspartner; ikke blot for vindindustrien og olie- og gas-sektoren, men også for de virksomheder, der arbejder med løsninger inden for eksempelvis Power-to-X og lagring af CO2. Det er områder, som vi tror rigtig meget på, siger Morten Melsing.

esl

Nyhedsbrev