DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sleipners feltcenter i Nordsøen bliver delvist elektrificeret inden udgangen af 2022.
Foto: Øyvind Gravås og Bo B. Randulff

Elektrificering af Sleipner-feltet godkendt: Vil reducere udledningen med 150.000 tons CO2

Det norske olie- og energiministerium har godt har godkendt en plan, der skal sørge for at Sleipner-feltet bliver delvist elektrificeret.
15. FEB 2021 14.00

Planen for en delvis elektrificering af Sleipner-Feltet i den norske del af Nordsøen er nu blevet godkendt af det norske olie- og energiministerium.

Ifølge den netop godkendte plan vil Sleipner-feltet blive koblet på en strømløsning via et kraftkabel fra Gina Krog-platformen til felter beliggende i området på Utsirahøjden. 

Den strømløsning var oprindeligt tiltænkt til at skulle dække noget af strømbehovet for Johan Sverdrup, Edvard Grieg, Ivar Aasen og Gina Krog-felterne.

Delelektrificeringen af Sleipner-feltet vil give en stor klimamæssig gevinst, oplyser feltets operatør Equinor. Således vil den totale reduktion i udledning af CO2 være på over 150.000 tons om året. 

- Delelektrificeringen af Sleipners feltcenter vil bidrage til betydelige udslipsreduktioner fra vores virksomhed, siger Arne Sigve Nylund, koncerndirektør for Teknologi, projekter og boring i Equinor og fortsætter:

- Med myndighedernes godkendelse af projektet kan vi fortsætte udviklingen mod CO2-neutralitet af produktionen på den norske sokkel.

Projektet, der skal koble Sleipner-feltet til elløsningen for Utsirahøjden løber op i 620 mio. kr., forventes at være færdiggjort inden udgangen af 2022.  

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet