dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Efterspørgsel på containerfragt giver rekordoverskud hos Mærsk
Højere efterspørgelse har skudt de gennemsnitlige fragtrater op med 35 pct. i forhold til sidste år.
Foto: Jason Redmond, Reuters

Efterspørgsel på containerfragt giver rekordoverskud hos Mærsk

Mærsk har i første kvartal af 2021 tjent 16,8 mia. kr. Det er det største overskud nogensinde for en enkelt kvartal.
5. MAJ 2021 9.54

Under coronapandemien har danske Mærsk oplevet en ekstra stor efterspørgsel på fragt af containere på verdenshavene.

Det har i første kvartal 2021 bidraget til at give stor vækst i såvel omsætning som indtjening. Det viser containerrederiets regnskab for perioden.

Overskuddet lander på 16,8 mia. kr.. Det er en 13-dobling i forhold til året før, hvor overskuddet lød på 1,3 mia. kr.

Ifølge Mærsk er overskuddet det største, som selskabet nogensinde har tjent i et enkelt kvartal. Det har faktisk været tæt på at overgå hele sidste års overskud, der lød på 17,9 mia. kr.

Med til at give den store stigning er en vækst i omsætningen på 30 pct. til 77 mia. kr. Væksten kommer især fra Ocean-forretningen, der dækker over aktiviteterne med fragt af containere til havs.

- A.P. Møller - Mærsk kom exceptionelt godt ud af første kvartal 2021 med et rekordresultat, siger Søren Skou, der er administrerende direktør i Mærsk, i en kommentar til regnskabet.

- Den høje vækst og indtjening var drevet af solid fremgang på tværs af Ocean, logistik og havneforretningen. Høj efterspørgsel førte til flaskehalsproblemer og mangel på containere og kapacitet, hvilket sendte fragtraterne i vejret.

Fragtraterne siger noget om, hvor mange penge Mærsk får for at sejle med containere for sine kunder. Jo højere fragtraterne er, jo mere bliver Mærsk altså betalt. Tidligere har Mærsk kunnet fortælle, at de gennemsnitlige fragtrater har været 35 pct. højere i første kvartal i år end sidste år.

Blandt andet på grund af rekordoverskuddet har Mærsk valgt at fremskynde et eksisterende aktietilbagekøbsprogram på op til ti mia. kr.

Derudover igangsættes der et yderligere aktietilbagekøbsprogram på op til 31 mia. kr. Det program begynder, når det eksisterende er afsluttet.

Når selskaber tilbagekøber aktier, er det en måde at belønne investorerne. En anden måde at gøre det på er ved at udbetale udbytter.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet