DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Efter direktør-fyringer og flere anklager: Nu løfter Hirtshals Havn sløret for fremtiden

Det har været et par turbulente måneder for Hirtshals Havn, som først fyrede direktør og vicedirektør, siden hentede udviklingchef hos konkurrenten og nu foreslår havneudvidelse til én mia. kr.
26. APR 2021 15.52

Hirtshals Havn har trukket masser af overskrifter i den seneste tid. I februar kom det frem, at Hirtshals Havn havde hentet sin nye udviklingschef Steen Hardin Hintze hos konkurrenterne hos Hanstholm Havn. 

Kort efter kom det så frem, at Hirtshals Havn havde opsagt både administrerende direktør Jens Kirketerp Jensen og vicedirektør Karin Eilers før jul, men uden at det var blevet meldt ud. 

Fyringen kom noget bag på Jens Kirketerp Jensen, ligesom flere borgere og politikere udtrykte bekymring for, at fyringen kunne være politisk motiveret.

De beskyldninger er dog blevet afvist. I stedet kommer fyringen på baggrund af en ekstern konsulentundersøgelse, som havnen havde igangsat i slutningen af 2020. Undersøgelsen skulle vurdere, hvorvidt havnen i sin nuværende form var rustet til de udfordringer og udviklingsmuligheder, som man står overfor i de kommende år. 

Nu løfter formand for Hirtshals Havn sløret for, hvad de udviklingsplaner nærmere kommer til at bestå af. Således vil man præsentere planerne for Hjørring Byråd i næste uge, hvilket blandt andet kommer til at indeholde en havneudvidelse til cirka én mia. kr., skriver Nordjyske

-  Vi har hidtil holdt kortene meget tæt ind til kroppen, og det skyldes den benhårde konkurrence, der er mellem havnene. Derfor har vi valgt at varetage havnens interesser, men nu er vi meget langt fremme med visioner og planer, siger formand for Hirtshals Havn, Anker Laden-Andersen til Nordjyske. 

Planerne indeholder blandt ny udformning af indsejlingen til havnen, ligesom at havnen vil stille grønne brændstoffer til rådighed til de skibe, der skulle lægge til kaj. Hirthals Havn vil derfor satse stort på blandt andet ammoniak og brint, der skal produces gennem Power-to-X med strømmen fra havnenes fire vindmøller. 

Den nyansatte udviklingsdirektør Steen Hardin Hintze har tidligere haft erfaring med netop Power-to-X gennem sin tid i spidsen for Energifonden Skive, hvor han var en af drivkrafterne bag bag etableringen af GreenLab Skive.

På baggrund af konsulentundersøgelsen og de kommende udviklingsplaner blev det altså, at Jens Kirketerp Jensen og Karin Eilers ikke var de rette til at føre udviklingsplanerne ud i livet.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet