DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Digitalt coronapas godt nyt for arbejdere i vind- og offshorebranchen
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) har onsdag sammen med erhvervslivet fortalt, at et coronapas er på vej til danskerne.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Digitalt coronapas godt nyt for arbejdere i vind- og offshorebranchen

Om tre-fire måneder håber regeringen, at der er udviklet digitalt coronapas, som kan åbne samfundet mere op. Det vækker glæde blandt andet i Dansk Metal, der organiserer flere medarbejdere i vindmølle- og offshoreindustrien.
3. FEB 2021 15.51

Regeringen lancerer et coronapas til brug ved rejser. Det vil være klar ultimo februar. Der kommer også en digital version, oplyser fungerende finansminister Morten Bødskov (S) onsdag morgen.

Det skal være med til at åbne samfundet mere op i forbindelse med en yderligere genåbning. Eksempelvis skal coronapasset hjælpe erhvervs- og kulturlivet, som lider under coronakrisen.

- De første skridt tager vi ved, at man inden udgangen af februar måned vil kunne se sin vaccination på sundhed.dk.

- Om tre til fire måneder vil et digitalt coronapas være klar til brug for eksempelvis erhvervsrejser, siger Bødskov.

Får betydning for offshoreindustrien

Nyheden om coronapasset vækker også glæde i Dansk Metal, der organiserer mange arbejdere i offshoreindustrien.

- Godt at der nu bliver indført et coronapas. Det har vi presset på for. På den måde kan for eksempel de af vores medlemmer, som rejser til andre lande for at opstille og servicere vindmøller, nemmere få lov til at rejse ud til andre lande. Og på den måde, kan vi få et forspring i forhold til andre lande, skriver Claus Jensen, formand for Dansk Metal på Facebook.

Han presser dog på for at lanceringen skal gå så hurtigt som muligt. 

- Mange af vores virksomheder er globale virksomheder, og det kan kun gå for langsomt, at for eksempel vores dygtige faglærte kan rejse ubesværet rundt i verden og passe deres arbejde.

De tre til fire måneder som regeringen forventer lanceringen af coronapasset vil tage undrer også TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Det kan godt undre, at der skal gå så lang tid. Især med tanke på de udmeldinger, som er kommet fra eksempelvis IBM, der allerede ER klar med et digitalt coronapas. Naturligvis skal en genåbning især på tværs af landegrænser foregå fuldt forsvarlig, og i den forstand er det digitale pas et stort plus. Samtidig er det et godt signal, at man på denne måde er klar til at bruge nye teknologier i virusbekæmpelsen. Vi skal bare undgå, at processen trækkes unødigt i langdrag, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Endnu uklart hvordan det skal bruges

Når coronapasset er helt på plads, skal regeringen og erhvervslivet diskutere, hvordan det kan bruges. Det vil afhænge af, hvordan smittesituationen er til den tid, siger Bødskov.

- Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at du er blevet vaccineret.

- Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden, siger Bødskov.

Han betegner også det digitale coronapas som en "ekstra tryghed", når man genåbner Danmark yderligere.

Dansk Industri og Dansk Erhverv er med i samarbejdet om coronapasset. Erhvervslivet har netop efterlyst et coronapas. Det digitale coronapas vil skabe mobilitet i samfundet og åbne for rejser ud af Danmark. Det siger administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen.

- Ved at bruge det digitale forspring, vi har, så kan vi åbne for rejser og for deltagelse i kulturlivet i Danmark. Vi kommer til at få glæde af coronapasset i mange år frem, siger Lars Sandahl Sørensen.

Godt at der nu bliver indført et coronapas. Det har vi presset på for. På den måde kan for eksempel de af vores...

Posted by Claus Jensen on Tuesday, February 2, 2021

amp/Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet