DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Demonstranter i nye aktioner mod Baltic Pipe
Baltic Pipe Nej Tak-gruppen demonstrerede mandag morgen ved to Baltic Pipe-byggepladser.
Foto: Unwisemonkeys, Baltic Pipe Nej Tak

Demonstranter i nye aktioner mod Baltic Pipe

Mens Energinet er ved at gøre klar til at lukke Baltic Pipe-arbejdet ned midlertidigt, er flere byggepladser blevet ramt af demonstrationer.
7. JUN 2021 13.53

Selvom arbejdet midlertidigt er blevet stoppet på Baltic Pipe-projektet, efter Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet Miljøstyrelsens miljøtilladelse til projektet, har demonstranter mandag morgen valgt at gennemføre en aktion mod to af projekternes byggepladser. 

Her har flere demonstranter fra gruppen "Baltic Pipe Nej Tak" lænket sig til en række af maskiner på byggepladserne. Myndighederne blev umiddelbart efter tilkaldt for at skære demonstranterne fri.

Aktivisterne blokerede byggearbejdet i flere timer, hvor gruppen demonstrerede mod, at Energinet fortsatte arbejdet, selvom miljøtilladelsen nu er frafaldet.

Energinet har dog allerede fortalt, at en del af arbejdet er nødvendigt at fortsætte.

- Vi har en 210 km lang byggeplads på tværs af Danmark, og vi kan ikke bare hoppe ud af gravemaskinerne og forlade byggepladserne. Vi skal lukke ned på en forsvarlig måde, og derfor vil der stadig være folk, som arbejder flere forskellige steder på strækningen, siger Marian Kaagh og tilføjer: 

- Vi skal sørge for, at ingen personer kommer til skade – både dem, der arbejder med projektet, og de folk der bor og færdes langs byggepladserne. Vi skal også sikre, at det sker miljømæssigt forsvarligt, så vi ikke uforvarende kommer til at gøre skade med en brat nedlukning, fx hvis vi stoppede midt i arbejdet med at krydse et vandløb fremfor at færdiggøre krydsningen, siger Marian Kaagh.

Gruppen var dog stærkt utilfreds med at arbejdet på Baltic Pipe fortsatte:

 - Vores antagelse er, at de fortsætter og så håber, at de kan få en ny tilladelse, inden deres arbejde er færdigt. Men vi ønsker jo med vores aktion i dag at sørge for, at arbejdet stopper helt, siger talspersonen Luca Jensen til TV2 Fyn.

"Baltic Pipe Nej Tak"-gruppen. oplyser, at alle demonstranter er "frie igen og ved godt mod".

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet