DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

De Konservative bekymret for mulig uretmæssigt fyring af Hirtshals direktør

Flere borgere har henvendt sig til de konservative byrådsmedlemmer i Hjørring Kommune, da de frygter at fyringen af Hirtshals Havns forhenværende direktør Jens Kirketerp Jensen er uberettiget.
18. MAR 2021 9.35

Det kom som en stor overraskelse for Jens Kirketerp Jensen selv, da har kort før jul sidste år blev fyret fra sin stilling, som direktør for Hirtshals Havn.

Fyringen kom på baggrund af en konsulentrapport, der kom frem til at havnens ledelse bestående af Jens Kirketerp Jensen og vicedirektør Karin ikke havde de nødvendige kompetencer til at videreføre havnens udvikling.

 - Jeg ser intet problem i, at jeg kunne have været den, der står i spidsen for den udvikling, som ledelsen gerne vil, sagde Jens Kirketerp Jensen til DK Havenergi, da hans fyring blev offentlig kendt. 

Den holdning er der tilsyneladende flere, der er enige i. I hvert fald har de Konservative fået flere henvendelser om fyringen, skriver Nordjyske. Ifølge partiet har flere end 25 borgere, ansatte på havnen og virksomheder udtrykt frustration og vrede over fyringerne, som flere frygtede var politisk motiverede. 

Per Møller (K), 1. viceborgmester i Hjørring Kommune, oplyser, at han har tillid til havnens bestyrelsen, men vil alligevel have taget sagen op ved næste byrådsmøde. Lige meget hvad er det ifølge viceborgmesteren for sent at trække fyringerne tilbage. 

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S), der selv sidder i Hirtshals Havns bestyrelse, afviser alle anklager om at rapporten skulle være et stykke politisk bestillingsarbejde.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet