DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Danskere og svenskere er mest bekymret for klimaet i EU

35 pct. af danskere mener, at klimaforandringerne er det mest seriøse problem i verden. Det er dobbelt så mange som i resten af EU, viser nye tal fra Eurobarometer.
6. JUL 2021 14.00

Klimaforandringerne bekymrer danskerne og svenskerne mere end nogle andre i Europa. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Eurobarometer blandt 26.669 europæere.

I Danmark er det 35 pct., der siger, at klimaforandringerne er det mest seriøse problem, som verden står overfor. Det overgås kun i Sverige, hvor 43 pct. peger på klimaforandringerne som verdens mest seriøse problem. I hele EU er det blot 18 pct., der har samme opfattelse. Det skriver DI Business.

I Dansk Industri (DI) ser man tallene som et udtryk for, at der i Danmark er stor folkelig opbakning til, at der satses massivt på den grønne omstilling.

- Danskernes bekymring skal tages seriøst og bruges offensivt til at gå foran og vise vejen til en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Den gode nyhed er, at vi også har en lang række virksomheder og forskningsmiljøer, der kan give svar på bekymringerne og vise, hvordan vi kan nedbringe vores klimaaftryk, siger vicedirektør og klimapolitisk chef Anne Højer fra DI.

Hun hæfter sig også ved, at Eurobarometers undersøgelse viser, at det er hele 70 pct. af danskerne, der peger på klimaforandringerne som et af de tre største problemer. Det overgås igen kun af Sverige, hvor 74 pct. har klimaet på top tre.

Øst- og Sydeuropa er mindre bekymrede for klimaet

Er der stor bekymring i Skandinavien, tager de til gengæld klimaforandringerne mindre alvorligt i andre dele af Europa. Eksempelvis er det kun 25 pct. af franskmændene, der peger på klimaforandringerne, som det mest seriøse problem. Og henholdsvis 23 og 26 pct. af portugiserne og spanierne.

Endnu mindre er bekymringen i Østeuropa, hvor det eksempelvis kun er 15 pct. af tjekkerne, der har klimaet i top over bekymringer.

Anne Højer Simonsen mener, at tallene er bemærkelsesværdige set i lyset af, hvor hårdt en række af landende i de kommende år vil blive ramt af klimaforandringerne. Samtidig understreger tallene behovet for, at Danmark og de nordiske lande tager teten i EU på klimafronten.

- Skal vi have hele EU med på den grønne omstilling, skal vi være et foregangsland. Vi kan vise omverden, hvordan den grønne omstilling kan gå hånd i hånd med konkurrenceevne, vækst og nye job, siger hun til DI Business.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet