dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Danskere kan gratis droppe gassen

En ny midlertidig ordning gør det muligt for danskere at blive afkoblet gasnettet gebyrfrit, hvis man vil skifte til en alternativ energikilde.
23. MAR 2021 8.52

Det bliver snart muligt for danskere, der ønsker at droppe deres gasfyr at blive gratis afkoblet gasnettet. Således åbner statens gasdistributør Evida d. 7. april for en ny pulje, der giver privatpersoner mulighed for at få dækket gebyret for afkoblingen af gasnettet.

Pengene til afkoblingsordningen er fra klimaaftalen fra juni 2020. Her blev det besluttet at afsætte midler til gebyrfritagelse ved afkobling fra gassystemet i perioden 2021-2026.

Der er dog kun afsat et begrænset beløb hvert år, og pengene uddeles efter først-til-mølle-princippet, så hvis man være en del af ordningen allerede i år, er det med at være klart ved tasterne.

Samtidig med gebyrfritagelsen gør myndighederne også opmærksom på, at der er mulighed for at søge yderligere støtte fra den 675 mio. kr. store "bygningspulje". Pengene kan søges til eksempelvis at skifte til varmepumpe som primær varmekilde.

Nemt og hurtigt

For at gøre søgningen af midlerne så let som muligt har Evida oprettet en hjemmeside, hvor det automatisk bliver tjekket om boligen lever op til at kunne blive gebyrfritaget. 

- Vi arbejder målrettet på at levere på de politiske målsætninger. Og det er vores hensigt, at det skal være nemt for kunderne at blive koblet af gassystemet, hvis de ønsker dette. Vi har derfor sikret en løsning på vores hjemmeside, der automatisk tjekker, om de overordnede kriterier for at få del i puljen er opfyldt, når kunderne er logget ind for at ansøge herom, siger Evidas chef for Marked- og Forretningsudvikling Peter Kristensen.

Før tilskudsordningens indførsel har det kostet ca. 8.000 kr. at blive koblet af gasnettet. 

  amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet