dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

PwC:
Danske topledere er klimadukse

Klima fylder mere hos de danske CEO'er end deres internationale kollegaer, viser ny CEO-rundspørge fra PwC. De gode intentioner skal udbredes til resten af verden gennem dansk klimadiplomati.

Der er blevet talt og skrevet meget om de grønne muligheder i genopretningen efter coronakrisen og ifølge en rundspørge fra konsulenthuset PwC, er de danske topledere blandt de CEO'er, der prioriterer klima højest. 

PwC's CEO Survey 2021 viser blandt andet, at syv ud af ti danske CEO'er vil øge de langsigtede investeringer inden for ESG (Environmental, Social, and Corporate Governance), mens det er seks ud af ti blandt de globale topledere. 

De danske topledere mener samtidig, at positive klimaforandringer skal være en væsentlig prioritet fra såvel politisk hold som fra virksomhedernes side. Syv ud af ti danske topledere mener, at positive klimaforandringer bør være en politisk prioritet, og samme andel mener, at også virksomhederne skal prioritere et bedre klima. Til sammenligning gælder det blot en tredjedel globalt, både hvad angår virksomhedernes og politikernes ansvar. 

- De danske topledere skiller sig positivt ud i forhold til deres globale kolleger, når det angår klimaet. De har både høje forventninger til virksomhederne, men også til det politiske system, vurderer Mogens Nørgaard Mogensen administrerende direktør og Senior Partner i PwC.

85 pct. af de danske CEO’er mener, at deres virksomhed bør gøre mere for at måle deres klimaaftryk, mens 75 pct. mener, at de bør gøre mere i forhold til at afrapportere om deres klimaaftryk.

Til sammenligning gælder det blot henholdsvis 39 pct. og 43 pct. blandt de globale topledere.  

- Der er ingen tvivl om, at det bliver et stadigt vigtigere konkurrenceparameter at kunne vise omverden, at man har de rette målepunkter og sikrer en ensartet rapportering, så alle kan følge med i, om forretningen formår at håndtere klimarelaterede risici samt at drage fordel af klimarelaterede muligheder, siger Mogens Nørgaard Mogensen. 

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Hvis de gode intentioner blandt de danske topledere ikke skal stå alene, skal Danmark ikke blot eksportere klimaløsninger, men også gode intentioner. 

- Vi skal dog huske på, at udfordringerne med klimaet er et globalt problem, så Danmark bør ikke gå enegang, men finde løsninger på tværs af lande, så vi sikrer vores konkurrenceevne. Derfor er det helt afgørende, at Danmark styrker sit klimadiplomati i EU og arbejder på at få resten af verden med på gode klimaløsninger, siger Mogens Nørgaard Mogensen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet