Danske Rederier vil have flere kvinder på skibene

Danske Rederier lancerer i dag et nyt charter, hvor rederier kan forpligte sig til at arbejde målrettet med ligestilling. 14 rederier har skrevet under fra start, mens i 2021 skal 75 pct. af de danske rederier være med.
23. JAN 2020 11.03

14 pct. af de ansatte i danske rederier er kvinder, 7 pct. af de ansatte til søs er kvinder, mens blot 2 pct. af de ansatte til søs er kvinder, hvis man fraregner færgerederier. Det er for lidt, mener Danske Rederier, som har udarbejdet et nyt charter, som skal forpligte rederier til at arbejde målrettet med ligestillingen.

- Vi har en stor udfordring med at rekruttere arbejdskraft til Det Blå Danmark. Og lige nu går vi ganske enkelt glip af halvdelen af talentmassen, når vi ikke er bedre til at tiltrække kvinder. Det prøver vi nu at gøre op med og vil sammen med rederierne gøre en indsats for at få flere kvinder om bord., siger adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

14 rederier har ved lanceringen af det nye charter skrevet under på at at arbejde målrettet med ligestilling. Derfor var ligestillingsminister Mogens Jensen (S) også med, da charteret blev underskrevet. 

Den nye målsætning skal dog ikke ses som en begrænsning for rederierne, som selv får lov til at udarbejde deres egen strategi for området. 

- Rederierne vælger selv, hvordan de vil tilrettelægge indsatsen. De driver vidt forskellige forretninger, og deres udgangspunkter er forskellige. Derfor vil vi ikke forsøge at presse dem til at nå ét bestemt mål, siger Anne H. Steffensen.

- Men vi har et mål for, hvor mange af rederierne der skal tilslutte sig charteret. Når vi træder ind i 2021 skulle 75 pct. af rederierne, som repræsenterer 75 pct. af medarbejderne gerne have skrevet under, siger Anne H. Steffensen.

esl

 

Nyhedsbrev