DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Danske Rederier ser positivt på EU's nye klimaudspil

Danske Rederier mener, at EU's nye klimaudspil, der blandt andet indeholder CO2-kvorter, ser fornuftigt ud.
16. JUL 2021 11.54

Europa-Kommissionens nyligt fremlagte klimaplan "Fit for 55" får en positiv modtagelse fra Danske Rederier. 

- Vi har ventet i spænding på klimaudspillet, Fit for 55. Det er en lovgivningspakke på mere end 1.800 sider, som vi nu vil gennemgå og se på, hvad det konkret betyder for skibsfarten. Som udgangspunkt ser det rigtig fornuftigt ud, og vi føler, at man har lyttet til en del af de bidrag, vi, som sektor, har leveret i det forberedende arbejde, siger direktør for Sikkerhed, miljø og maritim forskning, Maria Skipper Schwenn.

Målet med planen er at gøre EU's økonomi klimaneutral frem mod 2050, og planen lægger op til delmålet, Fit for 55, hvor man allerede i 2030 skal have reduceret udledningen af drivhusgasser med 55 pct.

Kommissionens forslag indeholder blandt andet elementer, som skal presse på for at øge brugen at grønne brændstoffer, ligesom der bliver lagt op til at skibsfarten skal til at købe CO2-kvorter, når de sejer mellem europæiske havne, samt medregne halvdelen af CO2-forbruget på transport til og fra EU.  

- Det er positivt at kommissionen forsøger at skubbe på optaget af de nye brændstoftyper, som er afgørende at skibsfarten kan nå sine klimamål. Nu vil vi studere detaljerne forslaget nærmere, siger Maria Skipper Schwenn.

Klimaplanen er et forslag og skal forhandles både i Europarådet og Parlamentet, før den bliver endelig vedtaget.

amp

  

Tilmeld dig nyhedsbrevet