dknyt
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Dansk skibsfart rykker ned som nummer seks i verden

Selvom den danske flåde igen vokser, er Danmark blevet overhalet af Hong Kong på listen over verdens største søfartsnationer.
2. JUL 2021 10.37

Dansk skibsfart er rykket en enkelt plads ned blandt verdens største søfartsnationer, efter Hong Kong har overtaget Danmarks femte plads. Dermed er Danmark nummer seks på listen, hvor Grækenland, Kina, Singapore og Japan ligger i spidsen på listen. 

Faldet på ranglisten sker på trods af, at den samlede mængde opereret tonnage steg med 0,8 pct. siden årsskiftet. Danske rederier opererer med i alt 63,4 mio. tonnage, mens Hong Kong opererer 64,6 mio. tonnage.

- Jeg glæder mig over, at vores flåde stadig vokser, og at vi stadig er blandt verdens allerstørste søfartsnationer. Det sagt skal jeg da være ærlig at sige, at jeg har vænnet mig til at sige, at vi er verdens femte største søfartsnation, og det er da aldrig sjovt at gå en plads ned, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Kigger man isoleret på de skibe, der sejler under dansk flag, fortsætter kurven opad. 1. juli var der 774 skibe under dansk flag. Dermed har 10 skibe hejst Dannebrog i hækken i det første halvår af 2021.

- Det er så stærkt, at det danske flag bare blive ved med at vokse. Det er et udtryk for, at det danske flag er konkurrencedygtigt og et kvalitetsstempel, der viser, at der er styr på sagerne. Den flotte position skal vi blive ved med at udbygge, siger Anne H. Steffensen.

Det danske flag er i den sammenhæng verdens 12. største.

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet