DK Nyt
Kommunen.dk
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dansk Energi bakker op om IEA-opfordring

Dansk Energi støtter Det Internationale Energiagenturs opfordring til at investere yderligere i grøn energi.
19. OKT 2020 8.06

2020 har budt på et fald i den globale CO2-udledning og et fald i verdens energiforbrug. Men det bør ikke give anledning til verdens ledere til at hvile på laurbærene.

Snarere tværtimod, så har Det Internationale Energiagentur (IEA) understreget nødvendigheden i yderligere investeringer i grøn energiteknologier, anlæg og infrastruktur i sin årlige World Energy Outlook-udgivelse.

Ifølge IEA er det nødvendigt at øge investeringerne markant. Og det kan sagtens falde sammen med de store coronapakker, som regeringer verden over sender afsted, mener Dansk Energi

– Sammen med coronakrisen er klimakrisen en bunden opgave, og løsningen af de to skal kombineres. Vi har lige nu et valg, og vi bør vælge grønt for at komme ud af krisen. Det handler om udbredelse af kendt teknologi som varmepumper og udvikling af Power-to-X-teknologien, så vi skabe fremtidens grønne brændsler til fly, skibe og lastbiler, siger Kamilla Thingvad, der er markedsdirektør i Dansk Energi.

Det Internationale Energiagentur retter desuden opmærksomheden mod teknologier som Power-to-X og CO2-fangst og -lagring, som kan blive afgørende i kampen mod klimaforandringerne. 

– Hele verden efterspørger fremtidens grønne brændsler, og Danmark kan levere. Vi har et massivt potentiale til at blive en vigtig aktør. Hvis vi vil udnytte vores mange styrkepositioner på tværs af erhvervslivet, vil det ikke bare gøre Danmark grønnere, men også have enorme erhvervsmæssige perspektiver, siger Kamilla Thingvad.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet